لیست اختراعات مجيد صفا
اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصا مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. و روشي است براي اصلاح خاك رس معدني به شرايط سازگار با كاتاليست كئورديناسيوني و مناسب براي تهيه نانو كامپوزيت پلي اتيلن به روش پليمريزاسيون درجا. اين روش تاثير گروه هاي عاملي و مولكول هاي آب موجود روي سطح خاك رس اصلاح نشده را كه منجر به مسموم شدن كاتاليست متالوسن در حين فرايند پايه دار شدن و كاهش يا از بين رفتن فعاليت كاتاليست در حين پليمريزاسيون در جاي پلي اتيلن مي شوند را كمتر نموده و توليد نانو كامپوزيت پلي اتيلن با بازده بالاتري را به روش پليمريزاسيون درجا ميسر مي سازد. در اين اختراع از گاز آمونياك خشك و دودسيل آمين به عنوان مواد اصلاح كننده استفاده گرديده است. آمونياك با ايجاد پيوند هيدروژني با گروه هاي OH و احاطه كردن آنها مانع از نزديك شدن كاتاليست محلول در تولوئن به اين گروه ها مي شود.
خلاصه: در محيط هاي طبيعي و دور از امكانات شهري به همراه داشتن وسيله اي قابل حمل كه بتواند در هر شرايط آب و هوايي و با استفاده از مواد سوختي معمولي و در دسترس ، برق مورد نياز براي چراغ اضطراري ، شارژ باطري وسايلي از قبيل تلفن همراه،GPS ، دوربين و غيره را تامين كند، مفيد و كارگشا است. هدف از ساخت اين اجاق دستيابي به چنين هدفي است. اين دستگاه بر اساس خاصيت ترمو الكتريك و با استفاده از ماژول ترموالكتريك ساخته شده است . وزن اجاق حدود يك كيلوگرم و حجم آن نيز حدود يك و نيم ليتر است كه در نتيجه يك نفر مي تواند به راحتي آن را با خود حمل نمايد و در مكان هاي دور افتاده مورد بهره برداري قرار دهد. بر اساس آزمايش هاي انجام شده اين دستگاه قادر است تا 3 وات توان الكتريكي توليد نمايد(280mAو 11V) هم چنين ولتاژ مدار باز توليدي در حدود 23 ولت است. با اين مقدار توان توليدي مي توان تلفن همراه و باطري را شارژ كرد يا از آن براي روشن كردن چراغ هاي روشنايي بهره گرفت . هم چنين در حال توليد توان الكتريكي مي توان از گرماي شعله براي پخت و پز يا گرمايش نيز بهره گرفت.
لوله هاي پوشانده شده از لايه متخلخل پاره پوششي خارجي مي توانند به منظور بهبود عملكرد حرارتي مبدل هاي حرارتي و كاهش وزن و هزينه آنها به كار روند. اين لوله ها كه تنها قسمت هاي معيني از سطح خارجي آنها توسط لايه متخلخل پوشانده شده است، به عنوان يك طرح و ايده كاملا جديد ، مي توانند جايگزين مناسبي براي لوله هاي كاملا پوشيده شده از لايه متخلخل و يا حتي لوله هاي فين دار در مبدل هاي حرارتي هوا خنك و يا مبدل هاي مشابه باشند. درواقع بر اساس مطالعات انجام گرفته نشان داده شده است كه كارآيي لايه متخلخل از نقطه نظر افزايش انتقال حرارت در نقاط مختلف محيط لوله يكسان نيست وايده اصلي اين طرح نوآورانه نيز بر اساس اين موضوع بنا شده است. در واقع با حذف لايه متخلخل در نواحي مختلف سطح لوله علاوه بر كاهش وزن مبدل، ميدان سرعت و دما به شكل مطلوب تغيير داده شده و در نتيجه مي توان با استفاده از طراحي هاي مختلف نرخ انتقال حرارت در محيط لوله را به طور دلخواه كنترل نموده و مقدار آن را به طور چشمگيري افزايش داد كه در اينصورت كارآيي مبدل ها به مقدار قابل توجهي افزايش مي يابد.
يكي از مهمترين توليدات ايران محصولات كشاورزي مي باشد و ايران طي سالهاي اخير در اين زمينه پيشرفت چشمگيري داشته و محصولات كشاورزي را به خارج از ايران نيز صادر مي نمايد. محصولات كشاورزي ايران بسيار متنوع هستند و از اين محصولات بي شمار مي توان به ميوه هاي داراي مغزهاي مقوي كه داراي پوست سخت (سبز و چوبي ) همانند گردو بادام فندق و ... هستند نام برد. اكثر باغداران براي برداشت اين محصولات و جدا كردن پوست سخت اين محصولات با مشكلاتي مواجه هستند. علاوه بر خطرات جاني زيادي كه در هنگام برداشت اين محصولات به سبب ارتفاع زياد درختان وجود دارد و هر ساله در كشورمان تعداد زيادي از كشاورزان بهمين خاطر جان عزيزشان را از دست مي دهند در هنگام مغزكني اين محصولات جداكردن پوست سبز اين محصولات علاوه بر صرف وقت و هزينهب سيار باعث اسيب رساندن به پوست دست كشاورز مي گردد چرا كه اسيد موجود در پوست سبز اين ميوه ها باعث آسيب رساندن به دست و ساير اعضا باغداران در هنگام پوست كندن مي شود و همچنين كيفيت محصول نهايي (مغز ميوه) نيز به دليل سوختگي تيره شده و همچنين احتمال ترك خوردگي پوست چوبي آنها پايين مي آيد. استفاده از روشهاي قديمي پوست كردن گردو يعني قرار دادن آنها در افتاب براي چندين روز باعث سياه شدن و تلخ شدن مغز گردو مي شود دستگاه كامل و مكانيزه اي كه تمام اين مشكلات را از مرتفع كرده باشد و تعدادي دستگاه پوست كن گردو هم كه در بازار مي باشند داراي مكانيزم جالبي نيستند و كليه محصولات سخت پوست را شامل نمي شود و به بررداشت مشكل اين ميوه ها كمكي نمي نمايند. بنابراين ساخت دستگاهي براي برداشت پوست كني شستشو و ترك دادن پوست چوبي اين محصولات در مقادير زياد با سرعت زياد بدون آنكه هيچ يك از مشكلات ياد شده را داشته باشد امري ضروري به نظر مي رسيد. ما در اين طرح سعي كرديم با استفاده از آموخته هاي دانشگلاهي وسايل تجهيزات و امكانات موجود در صنعت و استفاده از تجربيات مهندسين و راهنمايي هاي استاد ارجمندمان دستگاهي جامع اي بسازيم كه در ابتدا ميوه هاي داراي پوست سخت را از روي درختان در هر ارتفاعي برداشت نموده سپس پوست سبز اين محصولات را جدا كرده شستشو داده خشك نمايد و حتي روي پوست چوبي اين محصولات ترك بيندارد تا كشاورزان زحمتكش كشورمان با امنيت و ارامش جاني كافي و صرف وقت و هزينه اندك اين محصولات را با بهترين كيفيت به بازار عرضه نمايند.
بازوي رباتيك چند كاره آب گير و دانه كن ميوه جات
موارد یافت شده: 8